Klimapark Nees Hede

Under udvikling
  • Hvad

    Klimapark Nees Hede er en ny sammenhængende klimapark på 400 hektar med solceller, vindmøller og genoprettet natur, som derudover understøtter genopretningen af Byn Sø.

  • Hvor

    Klimaparken kommer til at ligge på Nees Hede syd for Bækmarksbro mellem Nees og Møborg i Lemvig Kommune.

  • Hvem

    Det er Skovgaard Energy A/S i Lemvig, der udvikler Klimapark Nees Hede i samarbejde med flere partnere.

  • Hvor meget

    Effekt: 210.000 MWh årligt fra sol.

    Areal: 400 hektar.

    Vindmøller: Ingen.

    Solceller: Op til 270 hektar.

  • Hvornår

    Klimapark Nees Hede er i den afsluttende designfase, og udvikleren forventer at begynde etableringen i foråret 2025.

  • Potentiale

    Klimaparken skal ikke alene producere grøn energi. Med skovrejsning på 110 hektar skal klimaparken også bidrage til at indfri målet om ny skov i Danmark samt øge biodiversiteten og skabe nye naturtyper i området, der i dag består af dyrkede og afvandede marker.

    Ved at udtage intensivt dyrkede marker og ændre afvandingen i området vil Klimapark Nees Hede med sine 400 hektar understøtte genopretningen af Byn Sø, der engang var en af Danmarks reneste og mest artsrige søer.
    Se mere om Byn Sø

  • Samspil med lokalområdet

    Klimapark Nees Hede bliver ikke indhegnet med tekniske hegn. Det giver både dyr og mennesker mulighed for at bevæge sig rundt mellem solceller og ny skovrejsning. Herudover understøtter Klimapark Nees Hede Nees-Skalstrup Sogn med en strategisk udviklingsplan for lokalområdet.

    Udviklingsplanen bliver et vigtigt redskab for området til at kvalificere lokale projekter i forhold til af opnå støtte fra fonde.

Skovgaard Energy

Skovgaard Energy har base i Lemvig i Nordvestjylland og har i snart 30 år bidraget til den grønne omstilling inden for vind, sol, biogas og Power-to-X.

Skovgaard Energys ambition er at være førende inden for bæredygtig energiproduktion og at bidrage til en klimavenlig fremtid for nulevende og kommende generationers skyld.

Kontaktperson

Uffe Christensen

Chef for projektudvikling

uc@skovgaardenergy.dk

Se mere om projektet

skovgaardenergy.dk