Klimapark Nordvestjylland

Planlagt
  • Hvad

    Klimapark Nordvestjylland er en helt ny måde at tænke samspil mellem natur, kultur og produktion af grøn energi.

    Biodiversitet og udvikling af lokalsamfund, landbrug og rekreative områder er sammen med produktionen af den grønne energi fra vind og sol bærende i projektet.

  • Hvor

    Klimapark Nordvestjylland er tænkt etableret i et rummeligt landbrugsområde, der rækker ind i både Holstebro, Struer og Lemvig Kommuner fra Klosterheden i nord mod Storåen i syd.

  • Hvem

    Potentialet i Klimapark Nordvestjylland udfoldes i samarbejde mellem Skovgaard Energy A/S og en række lokale aktører.

  • Hvor meget

    Effekt: Op til 100 MW vindenergi og op til 300 MW solenergi.

    Areal: Klimaparken har et bruttoareal på op mod 850 ha.

    Vindmøller: Det forventes, at klimaparken kan rumme vindmøller på op til 200 meters totalhøjde.

    Solceller: Op til 450 hektar.

  • Hvornår

    Klimapark Nordvestjylland er i en modningsfase, hvor de indledende drøftelser med lokalsamfundene, kommunerne og øvrige interessenter er indledt. Næste skridt bliver igangsættelse af en egentlig planlægning. Det betyder også, at det endelige omfang af klimaparken stadig er under udvikling. Derfor kan projektet tilpasses, men dog uden at ændre karakter.

  • Potentiale

    Den grønne energi, som Klimapark Nordvestjylland kan producere, skal bruges direkte til at understøtte etableringen af en fase 1 brintproduktion i Energy Hub Holstebro ved Idomlund.

  • Samspil med lokalområdet

    Klimapark Nordvestjylland er formentlig et af de største vedvarende energiprojekter i Danmark, hvor lokalsamfundene og NGO’er bliver inddraget i planlægningen, da samspillet mellem mennesker og natur er en af grundideerne i Klimapark-konceptet.

    Gennem partnerskaber og samarbejde vil Skovgaard Energy gøre de enkelte projektelementer attraktive og overskuelige at finansiere og mulige at gennemføre.

Skovgaard Energy

Skovgaard Energy har base i Lemvig i Nordvestjylland og har i snart 30 år bidraget til den grønne omstilling inden for vind, sol, biogas og Power-to-X.

Skovgaard Energys ambition er at være førende inden for bæredygtig energiproduktion og at bidrage til en klimavenlig fremtid for nulevende og kommende generationers skyld.

Kontaktperson

Uffe Christensen

Chef for projektudvikling

uc@skovgaardenergy.dk

Se mere om projektet

www.skovgaardenergy.dk