Energipark Holstebro-Struer

Under udvikling
  • Hvad

    Energipark Holstebro-Struer bliver etableret af en række lokale energiselskaber, som vil producere grøn energi nok til at dække privatforbruget hos ca. 36.000 husstande. Dermed vil energiparken i princippet kunne dække næsten hele det private elforbrug i Holstebro og Struer Kommuner.

  • Hvor

    Energipark Holstebro-Struer ligger dels mellem Maabjerg og Sønder Hjerm (sol) og dels i Grydholt ved Tvis (sol og vind).

  • Hvem

    Det er de tre store forsyningsvirksomheder i Struer og Holstebro, Jysk Energi, Vestforsyning og Struer Energi, der sammen med Skovgaard Energy i Lemvig har indsendt et forslag til idehøring om Energipark Holstebro-Struer i Struer Kommune og Holstebro Kommune.

    Selskabet Ænergy hjælper med udvikling af projektet.

  • Hvor meget

    Effekt: 74 + 24,6 MWp fra sol og 13 MWp fra vind.

    Areal: 123 ha i Sønder Hjerm og 81 ha i Grydholt ved Tvis.

    Vindmøller: 3 vindmøller, 150 meter.

    Solceller: 123 + 41 hektar.

  • Hvornår

    Energipark Holstebro-Struer forventes at være endelig godkendt i 2026, hvorefter den skal stå færdig 12 måneder senere.

  • Samspil med lokalområdet

    Lokal borgerinddragelse er en del af DNA’et hos både Jysk Energi, Struer Energi og Vestforsyning, der tilsammen har ca. 50.000 private kunder.

    Parkens økonomi og budgetter vil blive lagt frem for potentielle investorer og borgere, når ansøgninger er behandlet og øvrige rammer er yderligere på plads. På den måde kan borgerne investere på helt lige fod med Struer Energi, Vestforsyning, Jysk Energi og Skovgaard Energy. Der vil være transparens omkring investeringerne, som sker sammen med troværdige virksomheder fra lokalområdet.

Jysk Energi

Jysk Energi a.m.b.a. er et forbrugerejet elselskab med hovedsæde i Holstebro. Selskabet har primært dækningsområde i Holstebro og Lemvig Kommuner. Jysk Energi har rødder tilbage til 1923 og har lige siden været forbrugerejet.

Struer Energi

Struer Energi er 100% ejet af Struer Kommune og leverer som multiforsyningsselskab både el, vand og varme samt håndterer forbrugernes spildevand. Struer Energi har rødder tilbage til 1902, hvor det blev grundlagt som lokal el-leverandør i Struer og omegn.

Vestforsyning

Vestforsyning er 100% ejet af Holstebro Kommune og leverer som multiforsyningsselskab både el, vand og varme samt håndterer forbrugernes spildevand. Selskabet har rødder tilbage til 1906. Vestforsyning blev stiftet ved en fusion af flere andre selskaber i 2000.

Ænergy

Ænergy P/S er ejet af Jysk Energi, Raundahl & Moesby og ACK Holding og har som formål at varetage hele værdikæden fra planlægning over etablering til drift af vedvarende energianlæg. Ejerkredsen indeholder en bred palette af fagspecifikke kompetencer.

Kontaktperson

contact@ae-nergy.dk

contact@ae-nergy.dk

contact@ae-nergy.dk

Se mere om projektet

energiparkholstebrostruer.dk