Klog borgerindragelse

Udvikling i samarbejde med borgerne

I Nordvestjylland er vi danmarksmestre i at udvikle vedvarende energiproduktion i tæt samspil med borgerne. Produktionen skal nemlig skabe udvikling, vækst og arbejdspladser lokalt til gavn for både erhvervslivet samt både nuværende og fremtidige borgere.

For vi ved, hvor vigtig den lokale opbakning er, hvis Danmark og resten af verdenen skal i mål med den grønne omstilling. Heldigvis er vi en del af et område, hvor de lokale virksomheder og projektudviklere har borgerne med i ligningen.

Et grønt projekt har de bedste muligheder for at lykkes, hvis der er lokal opbakning, og derfor er Klog Energi lig med produktion af vedvarende energi i harmoni med lokalområdet og borgerne. Lokal opbakning er essentiel, hvis vi skal lykkes med de nationale ambitioner om klima og CO2-neutralitet.

Borgerne skal mærke værdien lokalt

Lokal opbakning er afgørende for at nå både lokale og nationale mål om CO2-neutralitet. Derfor mener vi, at borgerne skal mærke fordelene og værdien i de kommuner, hvor vedvarende energi produceres og forædles.

Vi taler for en model, som kan sikre, at lokalsamfund i hele landet, herunder de tre nordvestjyske kommuner får økonomiske midler til at fremme livskvalitet og udvikling. Der bør indføres en model, hvor kommuner modtager et årligt udviklingsbidrag baseret på lokal produktion af grøn energi.

Det vil fremme den lokale opbakning til at bidrage til de nationale interesserer om et grønnere og mere bæredygtigt Danmark. Det er vigtigt, at borgerne mærker værdien af at lægge deres lokalområde til.

Dette vil give ressourcer til at investere i klima- og erhvervsudvikling, biodiversitet og infrastruktur. En sådan model vil skabe bedre rammer for den grønne omstilling og sikre støtte fra de lokalsamfund, som bidrager mest til den grønne omstilling.

Download præsentationen af modellen herunder.